Ardèche is synoniem voor Natuur

Ongerepte natuur, waar vind je dat nog in de 21ste eeuw? Wist je dat de Ardèche bekend is voor het grote aantal zeldzame planten en insecten die nergens anders in Frankrijk nog voorkomen? De reden: geen industrie en geen grootschalige landbouw. Dus geen gebruik van insecticiden en kunstmest. Deze natuur is voor velen dé aantrekkingskracht voor een verblijf in de Ardèche. Tijdens ons 12-jarig verblijf hier hebben we veel natuur gefotografeerd en daarvoor hoeven we niet ver de deur uit zoals blijkt uit de volgende foto. Rechtsboven L'Angelot en links het dorp Antraigues-sur-Volane dat op een kwartier wandelen ligt (2 minuten per auto;-)

Onderstaande foto toont rechts de oprit naar L'Angelot en links start het wandelpad naar Chateau Craux (30 min. stappen) dat ons domein doorkruist: 

Volgende foto: het spectaculaire kloofdal van de Ardèche.

Deze 'Gorges de l'Ardèche' zijn van een ongeëvenaarde schoonheid en ideaal voor een afvaart per kajak maar er zijn ook diverse uitgestippelde wandelingen mogelijk. Bovendien kan je per auto het hele kloofdal volgen. Er zijn op verschillende plaatsen parkings voorzien om te genieten van dit wonder der natuur.

Met de macro-lens fotografeerde Fons dit insect en ook de vlinder hieronder.

Een paddestoel in de herfst en een snelstromend riviertje bij ons huis.

Het regent, de vuursalamanders dartelen rond op ons terras.

Maar vaak is het zo droog dat Ilse de natuur een handje helpt door ons tuintje te besproeien met bronwater.

Schapenkudde in de Ardèche. En tot slot: kolibrievlinder naast ons huis.

Tot zover enkele door Fons gefotografeerde beelden van de natuur zoals je die mag verwachten in de Ardèche.

tarieven, info, reserveren