Van Frans Chanson via Jazz tot Klassiek

Muziekliefhebbers komen het hele jaar door aan hun trekken in de Ardèche. Er wordt ontzettend veel georganiseerd en er gaat geen dag voorbij zonder optredens, vooral in de zomer maar eigenlijk in alle seizoenen. Sinds wij hier wonen (vanaf 2003) is er een enorme groei geweest in muzikale actviteiten, de Ardèche leeft! Enkele voorbeelden:

Het Franse Chanson

Het Franse chanson is rond L'Angelot toch wel de absolute blikvanger. Jaarlijks wordt het Festival Ferrat georganiseerd, steeds een groots evenement.

De chansonnier Jean Ferrat (foto) woonde sindsjean ferrat antraigues ardeche la montagne de zestiger jaren in Antraïgues. Hij bezingt het dorp in zijn beroemde chanson ‘ La Montagne ’ (door Wim Sonneveld prachtig geïnterpreteerd als 'Het Dorp'). Zie de video's onder deze tekst. In maart 2010 is Jean gestorven en het dorp wordt nu nog dagelijks druk bezocht door met name Fransen die zijn opgegroeid met de muziek van Jean Ferrat. Meer beroemde zangers en acteurs kwamen graag in Antraigues zoals Lino Ventura, Bourvil, Serge Regiani en Jacques Brel, de grootste chansonnier aller tijden (volgens onze Franse vrienden). En... zeker niet ook niet vergeten: Herman van Veen die enkele liedjes van Ferrat zingt en die in de 70er jaren Antraigues frequenteerde.

In Antraigues kan je niet alleen op het dorpsplein een bezoek brengen aan het 'Maison Jean Ferrat', er worden ook veel concerten georganiseerd door bekende en minder bekende chansonniers. Très sympa!

">'

">'

Klassiek, Jazz en Wereldmuziek

Als we één festival van klassiek, jazz en wereldmuziek mogen vermelden dan twijfelen we geen moment: Labeaume en Musiques.

Al meer dan 10 jaar bezoeken wij deze openluchtconcerten en steeds is dat een bijzondere belevenis. Vaak zijn we vergezeld van onze gasten en ook zij kijken dan terug op een bijzondere avond.

Klassieke Muziek

En er is meer klassieke muziek. In zalen, in kerkjes maar ook in een meer conviviale sfeer. Zoals hierboven in de tuin van onze buurvrouw. Elke zomer komen getalenteerde conservatoriumstudenten uit Parijs hier optreden en wij gaan er graag naartoe. Met onze gasten! En de volgende dag duiken de jonge musici in ons zwembad;-)

tarieven, info, reserveren