Ooit een kastanjeboerderij...

Het oudste deel van het huis dateert van de 17e eeuw en is gebouwd op een rotshelling van vulkanische basalt. Vandaar de naam van ons doodlopend straatje:  “Ranc au Ranc”. Dit betekent in het locale dialect  “het rotsachtige huis op de rots”.

Tegenwoordig is het een groene oase met vnl.  kastanjebomen, maar ook notelaars, bramen, vijgen, appels, kiwi’s, vlinderbomen etc. Een waar paradijs en…volgens een Engelse gast met “the most beautiful view in the world”...

Het uitzicht

Een 180° uizicht op natuur en dorp. Bij de bouw van het huis werd destijds een kabelbaan gebruikt om de materialen aan te voeren over het riviertje de Volane. Pas in 2005 werd een verharde weg aangelegd die het huis goed bereikbaar maakt per auto. Met zijn 1 meter dikke muren oogt het als een versterkte vesting.  's Zomers blijft het op de kamers koel en 's winters zorgen de houtkachels en de electrische verwarming op de kamers voor een aangename temperatuur.

Iedere gastenkamer heeft zijn eigen afzonderlijke ingang, een terras met wijds uitzicht op Antraigues en privé sanitair (douche/lavabo/toilet).

Le Petit Déjeuner

Croissants, eitje, huisgemaakte confitures, droomontbijt op het terras. Bij fris weer  is er een sfeervolle huiskamer waar u ook een gezellige zithoek treft.

Het zwembad

Van juni t/m september is het zwembad open. Door de uitzonderlijke lengte (15 meter) is het geschikt om baantjes te trekken. Wil je vóór het ontbijt al 20 baantjes trekken? Doen!  Dat neemt natuurlijk niet weg dat er niets heerlijkers is dan een dagje zalig niets doen of wegduiken in een goed boek op een van de lommerrijke terrassen of onder een parasol aan het zwembad.

In het belang van alle gasten en vanwege bosbrandgevaar is roken enkel buiten toegestaan op de stenen terrassen die direct grenzen aan het huis. Huisdieren ligt moeilijk omdat we zelf katten hebben.

L’Angelot is een idyllische plek... “Chambres d’Hôtes” is voor ons een manier van leven geworden: persoonlijk contact met gasten van allerlei nationaliteiten, het informeren over de Ardèche en over onze ervaringen met leven in ons nieuwe moederland. Wij stellen ons hiervoor open en genieten van de gesprekken in allerlei talen. We zijn geen Nederlandstalig bastion alhoewel de praktijk uitwijst dat ca een kwart van onze gasten uit Vlaanderen en Nederland komt.

Daarnaast hebben veel Fransen de weg naar l’Angelot gevonden en naast gasten uit alle andere Europese landen mochten we ondermeer al Amerikanen, Canadezen, Zuid-Afrikanen, Australiërs en  Latijns-Amerikanen verwelkomen. (Google werkt!)

Spreekt het bovenstaande je aan? Aarzel dan niet. Een verblijf bij l’Angelot kan wel eens de ideale wijze zijn om enkele dagen (of langer) te onthaasten in een van de mooiste streken van Frankrijk.

tarieven, info, reserveren