Sportieve uitdagingen in de Ardèche


De Ardèche biedt de sportieveling veel mogelijkheden. Enkele ideeën.


Kajakken. Wereldberoemd is de afvaart door de gorges de l'Ardèche.


Rotsklimmen. Alle niveau's zijn voorhanden, schitterende klimwanden.


Kabelbaan en Via Ferrata. Altijd spectaculair.


Fietsen. Colletjes van 700 tot 1500 meter. Rustige, autoluwe routes, mooie uitzichten. Een koersfiets en goede conditie zijn noodzakelijk. Wil je het wat ontspannender doen?

Op de E-bike touren rond Antraigues. Dicht bij ons huis kan je er een huren.


Canyoning. Onder begeleiding van ervaren gidsen in de rotsriviertjes van de Ardèche.


Speleologie. Ook dit wordt in groepsverband met gidsen gedaan.


maar er is meer...
Naast deze activiteiten zijn er vier die extra het vermelden waard zijn. Ze gelden voor alle seizoenen en je kan ze beoefenen vanuit ons huis:


1)Wandelen. L’Angelot heeft op maat gesneden wandelingen uitgestippeld met ons huis als start- en eindpunt. Deze wandelingen variëren van 2 uur tot een hele dag. Ze voeren over de mooiste wandelpaden uit de omgeving, langs diverse bezienswaardigheden en door pittoreske gehuchten. Duidelijke kaartjes met uitleg en achtergronden stellen wij ter beschikking. Wij hebben alle wandelingen zelf gedaan en kunnen ze zeer aanbevelen.

2)Tennissen. Antraigues-sur-Volane beschikt over twee “all season” tennisvelden.  De velden zijn gelegen op enkele minuten wandelen van het huis. Vanaf het tennisveld heb je zicht op het op de heuvel gelegen dorp. Een idyllisch plekje voor een stevige tennismatch!


3) Pétanque. Oersport der Fransen? Wie zal het zeggen. Feit is dat “jeu-de-boules” behoort tot een van de tradities van ons dorp. Zelf spelen: dat kan, je leent bij ons ballen en gaat naar het dorpsplein waar je je in goed gezelschap bevindt. Kijken? Mogelijk nog interessanter! Dagelijks spelen de mannen van Antraigues “à la Lyonèse ”, een spelsoort waar je in het begin geen touw aan kan vastknopen maar van zodra je thuisraakt in de spelregels is het machtig interessant en spannend om te volgen. 

En 4)...Zwemmen! Natuurlijk kan er naar hartelust worden gezwommen. Naar keuze: baantjes trekken in ons 15 meter bad (zie boven) of wandelen naar de 'plan d'eau' van Antraigues, een bassin in de rivier waar je heerlijk zwemt "en plein nature". 
En dan: wintersport.
Wintersport in de Ardèche?
Ja: wintersport vlakbij l’Angelot!
Ten noorden en ten westen van Antraïgues kan van eind december tot half maart aan wintersport worden gedaan. Op ca 1 uur rijden van l’Angelot vind je verschillende accommodaties voor alpine skiën, langlauf, raquettes (sneeuwschoenen)-wandelingen etc. Natuurlijk kunnen wij je niet “de Alpen” aanbieden. Ook is het op een hoogte van 1000 tot 1500 meter niet zo sneeuwzeker als in de Alpen. Maar feit is dat  reeds verschillende van onze gasten de afgelopen jaren hebben leren skiën in de Ardèche! Ze genoten van heerlijke uitstappen naar bijv. Les Estables, een wintersportdorp waar behoudens de voornoemde activiteiten ook tochten kunnen worden gemaakt per sledehond. Dit is ronduit spectaculair, een ervaring om nooit te vergeten.


Bovenstaande opsomming van sportieve activiteiten is bij lange na niet uitputtend... 
Joggen is bijv. ook een veelbeoefende tak van sport door onze gasten. Er is een afwisselend en schaduwrijk parcours van ca 5 km dat begint aan de voet van onze oprit. Half verhard en half pad, ideaal voor een stevige training. Het parcours bevindt zich onderin de vallei waardoor het stijgen en dalen beperkt is. Vergeet dus je joggingschoenen niet!Ook  noemen we nog ballon varen. De gebroeders Montgolfier, uitvinders van de luchtballon, komen uit de Ardèche, er is een museum over en je kan je inschrijven voor een luchtdoop.
Motorrijden is in de Ardèche een genot. Waar de auto niet kan komen, waar het te afgelegen is voor de fiets en waar het te ver is voor de wandelaar daar is het vaak het mooiste.  Ideaal per motor! Al cruisend kan je de kleinste wegen nemen die naar piepkleine pittoreske gehuchten voeren. We hebben een grote garage waar de motor veilig kan worden gestald.


Cabriorijden is dé manier om vlot en comfortabel de geuren en kleuren van ons mooie departement op je in te laten werken. De afgelopen jaren hadden we al heel wat cabrio-rijders op bezoek die niet voor niets kozen voor de Ardèche. Zij maakten onszelf zo enthousiast dat we een open MG aanschaften, een nieuwe wereld ging voor ons open! Hier boven verlaten Ilse en haar petekind Max-Lena L'Angelot voor een tourtje door de Ardèche.


Tot slot...

Is je partner er zo eentje die niet stil kan zitten maar die steeds ontspanning zoekt door inspanning en duik jij dan graag weg in een goed boek? Dan is L'Angelot "the place to be". We hebben aangename plekjes waar je met de blote voeten in het gras of in de schaduw van een kastanjeboom kan wegdromen. Of heerlijk relaxen in de hangmat...